23 September 2019

Een beter leven

Een jonge gevangene komt vrij. Wat hij zich ook mag voorstellen van ‘Een beter leven’, werkelijke hulp van instanties en autoriteiten krijgt hij niet. Tot twee keer toe zal hij de vicieuze cirkelgang ondergaan van een ex-gedetineerde. Eerst wordt hij gepakt voor een domme kraak, daarna pleegt hij, eenmaal vrij, ontslagen, uit zijn kamer gezet en in de steek gelaten door zijn vrienden, een wanhopige overval op een geldloper. Hij wordt op heterdaad betrapt.
Videoprogramma over de cirkelgang waarin jonge delinquenten terecht kunnen komen na ontslag uit de jeugdgevangenis. Deze video is een bundeling van ervaringen van een bajesgroep van het Centrum De Beek in Den Haag. De groep speelt zelf, al improviserend, de voornaamste rollen en wordt bijgestaan door o.a. de rechterlijke macht, de politie en de staf en gedetineerden van het jeugdhuis van bewaring De Sprang.
Tot nu toe bekende medewerkenden zijn: Kobus Vrolijk (Kobus) ; Monique de Bruin, Stef de Niet (bijstandsambtenaren) ; Hans Malschaert (bezoeker sociale dienst) ; J.A. van Goethem (politierechter) ; J.A. Blok (officier van justitie) ; M.E. de Bruyn-Luikinga (griffier) ; Helga Schonk-Heijda (advocaat) ; Gerard Kerkvliet (rechtbankverslaggever) ; Victor van Gorkum (reclasseringsambtenaar) ; Joop Duyndam (chef drukkerij) ; Huug van Veen (geldloper) ; Hans Oppers, Hans Timmermans, Hans van der Knaap (politie) ; Pieter van Oudheusden, Bud Romeijn (gevangenen).
Vervaardigd in opdracht van Clubhuis De Beek door Video Werkgroep Meatball, 1979 ; (58 min). MB240

5.434 maal bekeken

Er zijn 4 reacties op: Een beter leven

 1. goof veen 1 januari 2015 at 14:30 #

  ik als eigenaar van de koffietent h.v.b en meegespeeld heeft van alle personen hun namen

 2. Ab Toet 28 december 2015 at 11:04 #

  Leuk om auwe vrienden weer te zien, jammer vele daarvan jong overleden -of ik zie hen niet meer… R.I.P auwe kameraden en broer..

 3. jan 21 februari 2016 at 10:56 #

  was een mooie tijd ik als klein pikkie toen heb er van genoten . mijn oma was de huisbazin ik woonde toen bij me oma naast het koffiehuis hvb. ik weet nog goed dat ik met me oma aan de eetafel zat te eten en we waren net uitgegeten dus gingen we de bank op in de voorkamer en zag ineens al het servies uit elkaar klappen . Was een klein ongelukje van de boys ze waren een kanon uit aan het proberen op de muur hahah alleen dachten ze dat die muur dat wel kon hebben! niet dus … groetjes jan van der rassel junior

 4. Danny Roos 17 juli 2018 at 16:10 #

  Leuk om die ahwe als acteur aan het werk te zien haha…

Geef een reactie

*

code

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.