20 July 2019

Scheveningen, indringers & inwoners deel 1

Deel 1: De indringers. Een videodocumentaire in twee delen over Scheveningen, badgasten, projectontwikkelaar Bredero, plaatselijke bestuurders, wijkorganisaties en bestemmingsplannen. Opening van de HISWA in de jachthaven. Openingswoord door F.G. Schols (burgemeester). Interview met J. Koning (vakbondsman O.V.B); G.W. van Helsdingen (Vereniging van eigenaren Princelandt); L.A.M. Hoogveld (projectleider Bredero); Aalt Maaswinkel (opbouwwerker); W.A.H. Nuy (oud-wethouder).
Vervaardigd in opdracht van en in samenwerking met de gezamenlijke bewonersgroepen en het opbouwwerk in Scheveningen door Video Werkgroep Meatball, 1980 ; (34 min). MB222

2.357 maal bekeken

Er zijn 2 reacties op: Scheveningen, indringers & inwoners deel 1

  1. Karel Kulk 9 februari 2016 at 19:12 #

    Opbouwwerker Aalt Maaswinkel praat hier net zo links als de Scheveningse vakbondsleider Jaap Koning sr. In de 21e eeuw kijkt (projectontwikkelaar) Maaswinkel met een andere bril naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de haven.

  2. Karel Kulk 17 oktober 2016 at 18:29 #

    Het gemeentebestuur van Den Haag heeft in 1980 de deur wagenwijd opengezet voor de indringers. Daardoor is Scheveningen sociaal, politiek en demografisch sterk veranderd.

Geef een reactie

*

code

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.