19 June 2019

Ik ben even weg

Haagse dramaproductie met werkloosheid als centraal thema. Een video-film over ‘de nieuwe armoede’ waarin werkloze bouwvakker Chris Jansen, levend van een RWW-uitkering, al jaren niet meer op een politieke partij stemt. Met zijn vrouw en zoon woont hij in Transvaal. Hij voelt zich machteloos en gaat, steeds bezetener, iets najagen dat hem een zekere positie en respect oplevert. Hij kiest daarvoor een terrein dat, buiten zijn schuld, ver van hem af ligt: de ‘grote’ politiek van het Binnenhof. Hij slaagt gedeeltelijk, maar zijn verlangen om iets aan zijn werkloosheid te doen blijft een vlucht uit de werkelijkheid.
Gespeeld door: Chris Kwant (Chris Jansen) ; Astrid Evertsen (zijn vrouw) : John Kwant (zijn zoon) ; Ria Sikkes (buurvrouw) ; Ruben Uitvlugt (zoon van de buurvrouw) ; Floortje Bakker (dochter van de buurvrouw) ; Henny van Toor (man met radio) ; Flip de Kam (fraktiemedewerker) ; Ineke Vellekoop (rondleidster Tweede Kamer) ; Jaap Olffers (man aan de fruitautomaat) ; Nico Berefinger, Henk van Baaren, Chris van der Meijden (kaartvrienden) ; Elly Pennings, Diane Soyer, Ester Que Siam (Esters Place – Promenade bar) en vele anderen.
Ik ben even weg is een Meatball-productie, gemaakt in opdracht van de VPRO. Alle dialogen werden tijdens de opnamen geïmproviseerd.
Vervaardigd door Video Werkgroep Meatball, 1982 ; (56 min). MB792

1.290 maal bekeken
Nog geen reacties.

Geef een reactie

*

code

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.